Hur allt började

Kreativitet har alltid varit centralt i mitt liv. Jag har målat, skrivit, ritat och handarbetat, och ända från början har drivet varit att utgå från ett ingenting och skapa något som tidigare inte fanns.

När jag var i övre tonåren var jag med om flera trauman och blev akut sjuk i psykisk ohälsa. Jag hade inte orken att skapa på samma sätt som tidigare, men jag behövde något kreativt att ägna mig åt för att hålla näsan över ytan. Jag började sticka.

Jag stickade mig igenom ångestskov, depressioner och sjukskrivningar. Jag stickade för att hålla händerna sysselsatta och jag stickade för att det gav mig någon slags känsla av meningsfullhet mitt i allt. Jag stickade när jag gick i terapi, när jag såg ljusningar, när jag helst ville ge upp; jag fortsatte när jag trodde att det aldrig skulle bli bättre och jag fortsatte när det till slut blev det.

Even Emi föds

När jag kom ur krisen var mitt formspråk väldigt annorlunda än när jag gick in i den. Mina färger var glada och ljusa, mina former mjuka och lekfulla och min stil hade förändrats från ett instängt rum till en vidsträckt, blommande trädgård. Jag märkte att jag mådde ännu bättre av att omge mig med föremål som speglade lyckan jag kände inuti. Det blev även skillnad på folk runtomkring mig, som lyste upp när de såg mina verk.

Mitt varumärke Even Emi föddes ur den insikten: genom skapandet kan jag både ge
glädje till mig själv och föra den vidare till andra. Jag är övertygad om att vi kan höja vårt
stämningsläge genom att omge oss med färg och form som ger både energi och harmoni,
som inspirerar oss och samtidigt säger att det är okej att vila. Vi har mycket
hårda föremål i de miljöer vi lever i, och genom mitt företag utforskar jag om vi
skulle kunna använda mer mjuka material i vardagen.

Om vi omger oss med mjuka saker, kan vi bli mjukare mot oss själva och varandra?

Titta gärna vidare på sidan för att se hur jag omsätter detta i praktiken.
Och du? Kom ihåg att du är viktig, och så värd ett liv du mår bra i.